Baş Kitabımız

Baş Kitabımız

Dostlarımız

Dostlarımız

Kütüphanemiz

Kütüphanemiz

Kitaplarımız

Kitaplarımız

Muhammet Bozdağ-İstemenin Esrarı

Pazartesi, Kasım 29, 2010

Esselamu aleykum...

Sizlere sayfalarını nurani bir iştiyakla çevirdiğim, bitmesini hiç istemediğim, her an yanımda taşımak ve kalbim karardığı an, açıp okuyarak rahatlayacağıma inandığım bir kitaptan bahsedeceğim...

Muhammet Bozdağ/İstemenin Esrarı; Kitap size varolduğunu bildiğiniz ama açmadığınız bir kapıyı aralatacak... Kitabı okuduktan sonra tavır ve davranışlarınızda farklılıklar göreceksiniz... Bazen istemeden de olsa yaptığınız hataları farketmenizi sağlayacak. Sevdiğiniz herkese hediye etmek isteyeceksiniz :) Benim gibi... Kesinlikle bu kitabın tüm kütüphanelerde yer alması gerektiğini düşünüyorum, eğer okursanız beni anlayacaksınız...

Sizlerle altını çizdiğim (böyle dediğime bakmayın her satır çok kıymetliydi) birkaç alıntı paylaşacağım...

* Güç bileğinizde yada beyninizde değildir; güç, şefkatli Sahibinize yönelen çaresizliğinizde, kalbinizin temizliğinde ve isteklerinizin içten olmasında gizlidir.

* Evrende rollerin üstünlüğü yada önemsizliği yoktur. Rolleri iyi yada kötü oynamak vardır.

* Siz elinizden geleni yaptıktan sonra, ilahî kaderin hakkınızdaki takdirini sabırla, rızayla ve şükürle karşılayın. Böylece Yaratan'la aranızdaki sevgi bağını korur, ikbalinizi açarsınız.

* Dua eden için Allah'ın çareleri bitmez. Allah izin vermezse en basit çözümü bulamazsınız. Allah dilerse en akla hayale gelmeyen çareyi keşfedersiniz.

* Eğer istediklerimiz bize sunulursa, bir zamanlar onlar için yalvardığımızı unutacak mıyız? İçtenlikle teşekkür etmeyi ihmal edecek miyiz? Yoksa elimizdeki ilahi emanetlere duyarsızlaşarak, onları kalbimizde değersizleştirecek miyiz?

*Başarmak için teknikler ve stratejiler gereklidir; ama yeterli değildir. Nice istek, başarıya, derin ruhaniyetin omuzlarında, tekniksiz, stratejisiz ulaştı. Nice stratejinin de sonu çökmek oldu.

* Bir çocuk "bugün hava yağmurlu" diye üzüldü. Yağmasaydı gezintiye çıkıp eğleneceklerdi.Oysa yağmuru istememek, o gün biraz olsun dolaşabilmek için zeminin ıslanmasını dört gözle bekleyen salyangozların biraz daha ağlaşmalarını dilemekti.

Keyifle okunmasını dilerim...

10 Kelam Edilmiş...:

Kalbişeker dedi ki...

Dediğin gibi her satır kıymetli bir kitap..Genelde kitap okurken altını çizerim am agerçketen bu kitapta mümkün değil :)Kitabı okuduktan sonra duanın gücü ruhunuzu öyle kaplıyor ve her işte bir hayır vardır inancınız tamamen yerine oturuyor..En azından bana etkisi buydu..Değerli bir kitap olduğunun başka bir kanıtı da sanırım baskı sayısı :))Hatta buradaki yazımda da tavsiye etmiştim..Sevgiler..

http://sevgisevdalisi.blogspot.com/2010/08/tesekkur-ederim-allahm.html

1 Aralık 2010 01:09
đerkenαя dedi ki...

Sevgi Sevdalısı, yazına da bir bakındım geldim hemen, evet o yazını okumuştum :) Kitabı birçok blogger arkadaşım okumuş, o kadar sevindim ki.. Okumayanlarında okumasını çok istiyorum, çevremizdekilere önermeyi ihmal etmeyelim inşâAllah.. :) Kalbe şifa...

Muhabbetle..

1 Aralık 2010 08:57
đerkenαя dedi ki...

Malesef :)

17 Aralık 2010 08:17
Adsız dedi ki...

Muhammed Bozdağ'ın beş kitabı var kütüphanemde ama henüz iki tanesini okudum: "Düşün ve Başar" ve "Sonsuzluk Yolculuğu". İnsanlar kişisel gelişim kitaplarını "gaz verici" olarak görüp küçümsüyor genelde. Ben önce kendimi sonra diğer insanları anlamak için okuyorum. Muhammed Bozdağ'ın kilerde fazlası da var, sizi iradeli olabileceğinize inandırırken bir yandan da maneviyata yönlendiriyor. Sanırım bu yüzden, onun kitaplarını okurken kendimi iyi hissediyorum.

25 Aralık 2010 22:08
Unknown dedi ki...

en çok sevdiğim Muhammed Bozdağ kitabıdır ve sürekli elimin altındadır. Ne zamanki dua etme boşluğuna düşsem en büyük yardımcım, bana neyi nasıl ne için yapmam gerektiğini hatırlatan kitap.

30 Nisan 2011 19:37
Adsız dedi ki...

BENDE DÜN GECE SAAT 4 GİBİ BİTİRDİM BU HARİKA KİTABI EN SONUNDA HÜNGÜR ŞANGIR AĞLIYORKEN BULDUM KENDİMİ DUALARDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE ALLAH HEPİNİZE HAYIRLI KAPILAR AÇSINNNNN ARKADAŞLAR
KİMSEYİ DARDA ZORDA KOYMASIN İNŞALLLAH

23 Kasım 2011 15:56
Adsız dedi ki...

esrar-i kasim kitapini ariyorum

22 Şubat 2013 13:35
Adsız dedi ki...

Muhammet Bozdagin kitaplari uzun zamandir sürekli elimin altinda ve hep öyle olacak.Kendisine cok Tesekkür ediyorum bizleri aydinlattigi ve Ruhsal anlamda gelistirdiyi icin.

28 Nisan 2013 21:47
islam dedi ki...

bu kitabın epub hali var mı

25 Mart 2015 02:17
Adsız dedi ki...

Nasıl sipariş edebilirim

31 Mayıs 2022 18:54

Yorum Gönder

Bir katkıya 'HAYIR' demeyiz... :)