Baş Kitabımız

Baş Kitabımız

Dostlarımız

Dostlarımız

Kütüphanemiz

Kütüphanemiz

Kitaplarımız

Kitaplarımız

Dücane Cündioğlu/Hz.İnsan

Cuma, Şubat 27, 2015

Esselamu aleykum dostlar, Vakt-i Cuma hayr olsun :)

Dücane Cündioğlu benim yıllardır okumak istediğim fakat bir türlü nasip olmayan bir yazardı, alıntılarına denk geliyordum hep. Bi anda üç kitabını birden alıverdim. Ben yazılış sırasına göre okumaya çalışırım genelde, Hz. İnsan'dan başladım okumaya. Cündioğlu, biraz felsefik bir yazar, onu anlamak o kadar kolay değil. Kafanızın boş olması ve sakin bir ortam gerekiyor öncelikle, kitabın sayfa sayısı 124, ama ben yayarak okudum kitabı ve yaklaşık 4-5 günde bitirdim.

Kitap, başta insanı hedef alarak, yer yer kelimelerin kökenine inerek, farklı kültürlerden, dinlerden de örnekler vererek  manayı bulmaya çalışan, kısa yazılar içeriyor. Kitapta bolca yabancı kelime karşılayacak sizi, bir lügat, en azından sözlük yanınızda bulunsa iyi olur :) Anlamanız kolaylaşır diye düşünüyorum en azından. Ben yazarın aşinası olmadığımdan biraz zorlanarak okudum eseri, çünkü felsefeden pek hazzetmem. Ama içerik güzel ve faydalıydı, insanı sarsıyor bazı bölümler. Aradan biraz zaman geçtikten sonra tekrar okuyup istifade edebilmeyi umuyorum :)

*Ey talip, asıl marifet kalbin secdesidir; âzaların secdesinden maksat da kalbi secdeye davettir.

*Denizin dalgaları, denizin her katresi yine denizdir; denize nispetle zâhiren bir hiçtir belki ama unutmamalı ki denizi deniz kılan yine o damlacıklardır.

*Fakr insanın özüdür.
Şöyle de diyebilirdik: insanın özüdür fakr.
Özünde fakir olanın gına, istiğna, gurur, kibir, tekebbür gibi sözde-gösterilere kalkışması ne acı!

*İnsan, ancak kendisine emek verdikçe, kendisine özendikçe insanlaşır, insanlaşabilir: kemâl-i sâni.
Hiçbir bitki bitkileşmez, hiçbir hayvan hayvanlaşmaz; lakin insan insanlaşır; zira ancak insan, kendi mertebesine ait yetileri ve yetenekleri (istidat ve kabiliyetleri) gerçekleştirdikçe, geliştirdikçe insan olur. Dolayısıyla insanlık olan/olunan bir şeydir.

*Basît olan çokluğun tam da aksine çırılçıplak dolaşırken saklanır, onu açık/apaçık olarak,yani doğal haliyle görmek çaba ister, emek ister, pek tabii bir de 'nasip' ister.


Bol istifadeli, keyifli okumalar dilerim.
Selam ve muhabbetle.

6 Kelam Edilmiş...:

Adsız dedi ki...

Moris Kredi Şirketi hoşgeldiniz. Bu şirkette, sizi aşağı ağırlığında olan her bir finansal depresyona çözüm bulmak. Sen rüya kredi alacak. Sadece şüphe olmadan bizimle çalışmak ve gökyüzü senin limiti olacak emin olun. Biz dünyanın her yerinde iyi niyet (Japonya-Asya, Türkiye-Avrupa ve tüm diğer yerlerde) var. Bugün bize de kurun:
Morisloancompany6@gmail.com
Web Sitesi: http://morisloancompany6.wix.com/morisloancompany
Teşekkürler,
MORIS FRED

11 Aralık 2015 20:07
Unknown dedi ki...


Bu Aso tasarruf ve kredi kredi sirketidir. kisisel is için bir kredi gerekiyor, ya da tüm temizlemek için kredi ihtiyaciniz varsa

Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com: fatura lütfen bizim bizim burada e-posta ile temasa geçin. Bilginiz için, firmamiz

Eger ilgileniyorsaniz lütfen bize geri almak hemen kredi ile halletmek için,% 2 faiz oraniyla kredi vermek
2z
Onay belgesine aktarmak.


Dolgu ve dönüs

(1) Tam adi: ....................
(2) Kredi Tutari: ...............
(3) Kredi Süre: ..............
(4) Cinsiyet: .........................
(5) Cinsiyet: ...............
(6) Ülke:
(7) Ev adresi: .........
(8) E-posta adresi:
(9) Telefon numarasi: ...........

Bay Evis Philip

24 Mart 2016 18:58
Adsız dedi ki...

İnsan kelimesi genel olarak kullanılan bir kelime iken; Hazret ise özel insanlar için kullanılan bir kelime. Bunların ikisini bir araya getirmek ne kadar doğru olur diye düşündüm bir an.

Her insana hz. denir mi? diye sorayım ben de.

20 Mayıs 2016 15:30
Unknown dedi ki...

http://birdemgelir.blogspot.com.tr/2016/09/hzinsan.html

25 Eylül 2016 17:31
Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

12 Şubat 2019 21:24
Groth Finance dedi ki...

İşe başlamak için acil bir krediye mi ihtiyacınız var, borç mu? Araba mı yoksa ev mi? Eğer öyleyse, endişelenmeyin, çünkü tüm kredi türlerini teminatsız ve kredi kontrolü olmadan% 3'lük düşük ve uygun fiyatlı bir faiz oranıyla sunuyoruz. Krediye ihtiyacınız olursa lütfen bizi arayın, lütfen şu adrese e-posta gönderin:
E-posta: lajerry681@gmail.com

14 Kasım 2019 23:38

Yorum Gönder

Bir katkıya 'HAYIR' demeyiz... :)