Baş Kitabımız

Baş Kitabımız

Dostlarımız

Dostlarımız

Kütüphanemiz

Kütüphanemiz

Kitaplarımız

Kitaplarımız

Dublörün Dilemması - Murat Menteş

Salı, Aralık 21, 2010

Başlıca şahıslar:
Nuh Tufan,İbrahim Kurban,Habip hobo,Hacer,Dilara Dilemma,Pembe Pepe,Taliha teyze,Ferruh Ferman,Umur Samaz,Rıza Silahlıpoda,Roza Silahlıpoda.
Karakter Tahlili:
Nuh Tufan; yetimhanede büyümüş,üstün zekalı albino. Küçük yaştan itibaren her zerresinde zeka barındıran onlarca olay tertiplemiş,tüm bu güçlü kabuğunun altında yumuşacık bir kalbi olan inanılmaz insan! Dilara dilemma’ya aşıktır.  İbrahim kurbanın yaptığı maske sayesinde Ferruh Fermanın yerine geçmektedir. Bu sayede para kazanmış ama ölümle burun buruna gelmiştir.
İbrahim Kurban; Nuh’un en yakın arkadaşı, bilimle ve tasavvufla haşır neşir. Yapay dokular sayesinde gerçeğine bire bir benzerlikte maskeler yapmış.
Habip hobo;gizli servisten. Hocası Umur Samaz’ın ölümüyle Nuh Tufan la ilgilenmeye başlamış. Hocasının kitabını tamamlamak adına Nuh’u takip etmiştir. Hacer eski nişanlısıdır.
Hacer; Habip’in eski nişanlısı. Hala birbirlerini sevmektedirler.
Dilara Dilemma;Nuh’un aşık olduğu,Ferruh Ferman’ın sevgilisi olan kız.
Pembe pepe; Nuh’u ölümden kurtaran, o anda yüzünde Dilara’nın maskesini takmış olan,kitabın nihayetinde Nuh’un kalbine yerleşen hatun. Nuh’un ilkokuldan sınıf arkadaşı.
Taliha teyze; Nuh’un ev sahibesi yapyaşlı insan. Bir rivayete göre cumhuriyetin il düellosu kendisi için aypılmıştır.
Ferruh Ferman;Dr. Torando bezlerinin sahibi olan. Nuh’un yerine geçtiği, Dilara ile sevgili olan. Basit bir arkeolog iken mafya babası kayınbiraderi Rıza sayesinde bebekbezleri kralı olan. Roza ile evlidir. Rıza nın onun öldüreceğini anladığında Nuh’u kiralayıp kendi yerine geçmesini sağlamıştır. Yine ölmekten kurtulamamıştır.
Umur Samaz; Habip Hobo’nun hocası. Gizli servisten bir profesör. Çok satmayan birkaç kitabı bulunuyor. Nuh’un arkadaşı köpeğini kaçırdığında onunla tanışan ve onunla ilgili kitap yazmaya başlayan,rıza nın adamları tarafından öldürülen.
Rıza Silahlıpoda; Ferruh’un kayınbiraderi,mafya babası,Roza’nın abisi. Zorba !
Roza Silahlıpoda;Ferruh’a kancayı takıp evlenen,sonrasında çocuğu olmadığı için akıl sağlığını yitiren,uzun yıllar komada kalıp Ferruhla aynı gün ölendir.
Özet :
Nuh’un arkadaşlarıyla birlikte atıldığı sonu gelmez maceralar. Bir süre sonra öyle bir raddeye geliyor ki olaylar. Ölümle dansa başlıyor. Her satırında heyecan ve gerilim. Bol bol eğlence. Anlatılmaz okunur bence J
Sonuç :
Kelimelerin sihirli gücüne dair güzel bir keşif, hiperaktif bir zekayla tanışma faslı.

9 Kelam Edilmiş...:

Kalbişeker dedi ki...

Özellikle cafe ve otobüs gibi ortamlarda kesinlikle okunmmaması gereken süper bir kitaptır :)

3 Ocak 2011 00:46
NüHa dedi ki...

Kelimelerin hızına yetişeyim derken frenlerinizi kontrol etmezseniz her an bir kayaya toslayabileceğiniz türden bir romandı..Zaten Kitabın başında da diyorya Cüneyt Arkın "Canımın içi ,Böyle şeyler yalnız romanlarda olur :)"

Aradaki gereksiz bilgilerin gerekliliği,aslında esgeçilenin önemine mi atfediliyordu çözemedim..

Kitaptaki müzik kutusu tek kelimeyle muhteşemdi (:

13 Ocak 2011 19:27
Adsız dedi ki...

Ev-iş arası yolculuğu 4 saat süren ben ve türevlerim için gerekli materyallerden biri!
Edinelim:Murat Menteş-Tüm kitapları

23 Şubat 2011 11:41
Adsız dedi ki...

sonunda ne oldu anlamadım ya

28 Şubat 2012 14:39
körtopaldilsiz dedi ki...

Şu an okuyorum.Gerçekten çok farklı bi üslupla yazılmış.Mizahiyönü ağır basıyor.Kitabı okurken ki yüksek tebessümlerin çevreden farklı bakışları sebep oluyor :)

10 Haziran 2012 22:26
Adsız dedi ki...

gayet akıcı bir kitap

10 Haziran 2012 22:28
Adsız dedi ki...

bu kitabı anlamak için zeki olmak lazım gerizekalı değil !!

12 Kasım 2012 18:57
Adsız dedi ki...

Ben bu kitabı bitirdim.İlk başlarda biraz saçma geliyor ama sonradan muhteşem bir kitap oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim herkese...

19 Aralık 2012 16:16
Adsız dedi ki...

İbrahim kurban bölümünün özeti lazım acil

7 Ocak 2014 18:12

Yorum Gönder

Bir katkıya 'HAYIR' demeyiz... :)