Baş Kitabımız

Baş Kitabımız

Dostlarımız

Dostlarımız

Kütüphanemiz

Kütüphanemiz

Kitaplarımız

Kitaplarımız

Sürü - Frank Schatzing

Cuma, Eylül 30, 2011

Bittiğine inanamıyorum. Ne zamandır bir kitabı bu kadar uzun sürede bitirmemiştim. Tam 20 gün. :)

Kitabın kapağında The Times'in yorumu var ; ''Yeri göğü inleten dev bütçeli bir film gibi..'' diyor. Kesinlikle öyle.Okurken gözünüzün önünde sahneler birebir canlanıyor. Öyle ki çok heyecanlı bölümlerde kalkıp ayakta okumaya başladım.Heyecandan oturamıyordum çünkü :) Bu yazdıklarıma aldanıp kitabın baştan sona böyle heyecanlı gittiği sanmayın. Fenalıklar geçirdiğim de oldu.Kendimi kitap bittikten sonra ''okunacaklar kulesinin'' önünde hayal ettim de o sayfaları çabucak okuyabildim.

İsimleri ve yerleri çok fazla karıştırdım. Kim kimdi? Kadın mıydı, erkek miydi? Bir karakterden bazen ismiyle bazen de soyadıyla bahsediliyordu. Kitabın sonlarına doğru anca oturtmuştum düşünün artık. Bir de yabancı kelimelerin açıklamaları kitabın en arka sayfasında ki ''sözlük''te idi. Ve çok fazla yabancı kelime vardı. Sürekli arkaya bak arkaya bak aaaaa sinir oldum. En sonunda kelimelerin açıklamalarına bakmaktan vazgeçip, mantık yürütmeye çalıştım. :)

Bu kadar olumsuz konuştum ama kitabın muhteşem bir konusu var.Bazı gerçekleri tokat gibi yüzümüze, kafamıza vuruyor.

Bir kaç alıntı paylaşayım sizlerle. Bu alıntılar kitabın konusu hakkında daha iyi bilgi verir sizlere.Çok uzun süredir okuduğumdan ne yazacağımı bilemiyorum da affedin beni :)



''İnsanlar bana ne iş yaptığımı sorduklarında çığlıklar atarak kaçmak isterim.Kendimi açıklamak zorunda olmaya dayanamıyorum.'' syf/40


''... tüm çöpümüzü sonra nasıl temizleyeceğimizi bilmeden denize boşalttık. Atık suları ve kimyasalları sanki kendiliğinden yok olacakmış gibi denizlere ve ırmaklara akıttık.Radyoaktif maddeleri okyanuslara attık.Doğal kaynaklar ve canlı türleri kirlendi ve yok oldu.Hiç kimse durup da aradaki bağlantıların ne denli karmaşık olabileceğini düşünmedi.'' syf/112


''Eğer Doğa'yla uyum içinde yaşarsan, seni iyileştirir; onunla mücadele edersen, seni yok eder.Ama esas önemli nokta şu: Doğa'yı kontrol edemezsin o seni kontrol eder.'' syf/526


''Belki de eninde sonunda petri kabındaki bir deneyden ibaretiz..'  syf/707



Arka Kapak:
TOPLAM 21 DİLDE YAYIMLANAN VE TÜM DÜNYA'DA

3 MİLYONDAN FAZLA SATAN FENOMEN!

Peru sahilinde bir balıkçı kaybolur. Norveçli petrol arama uzmanları deniz tabanında yüzlerce kilometrekarelik alanın garip organizmalar tarafından işgal edildiğini keşfeder. Bu sırada İngiliz Kolombiyası sahili boyunca balinalar korkutucu bir değişim geçirir. Olayların birbirleriyle hiçbir alakası yok gibi görünmektedir. Ama tesadüflere inanmayan iki bilim adamı, bu durumun kaynağını araştırırken en korkunç kâbuslarıyla yüz yüze gelecektir.

"Sürü'yü okurken dünya yıkılsa fark etmeyeceksiniz." D/e Welt

"Satış rekorları kıran bir kitap... Tatil güneşi ne kadar sıcak olursa olsun tüyleriniz ürperecek... İyi eğlenceler. " Evening Standard

"Bu 800 nefes kesici sayfadan sonra denizlere çok farklı bir gözle bakacaksınız


9 Kelam Edilmiş...:

pınarpare dedi ki...

şimdi dahada meraklandım...birkaç ay önce aldık bu kitabı...önce eşim okudu,şimdi de bir arkadaşımızda.benimde sıradakiler listemde:)ama merakım arttı sayende ön sıraya alacağım galiba:))

20 Ekim 2011 18:16
Ben'ce dedi ki...

Kitabı okuyalı uzun zaman oldu ama inan etkisinden kurtulamadım.Herkese ama herkese şiddet yanlısı olmasam da şiddetle tavsiye ediyorum :)

12 Kasım 2011 11:19
Adsız dedi ki...

ben de kitabı okuyalı uzun bir süre oluyor. Hala Sürü kadar iyi kurguya, bilgiye sahip bir kitap okuyamadım. Herkese tavsiye ediyorum. Okursanız çok şey kazanırsınız.

23 Mayıs 2012 22:21
Adsız dedi ki...

Bende geçen yıl okudum, harika ötesi bir kurguya sahip, mutlaka okunmalı, biraz sıkılabilirsiniz ama asla okumaktan vazgeçmeyin, sonunda iyiki okumuşum diyeceksiniz.

14 Kasım 2012 14:28
yazanadam dedi ki...

Kitap hakkındaki olumsuz olarak nitelediğiniz görüşlerin sizin eksiğiniz olduğu kanaatindeyim. Kişileri karıştırmanız hafızanızla ilgili bir sorun. Ki bu kitapta bu kadar az sayılabilecek kişiyi karıştırıyorsanız Savaş ve Barış'ta nasıl bir çözüm bulduğunuzu gerçekten bilmek isterim. Özellikle aile bağları ve ünvanlar konusunda. Bir diğer konu ise sondaki sözlük. Bu konuda eleştirilecek nokta yayınevinden kaynaklı diye düşünüyorum. Sözlük terimleri sayfa altlarında dipnot olarak verilebilirdi belki. Ancak yüzde 80'i araştırma olan bir kitaptan bahsediyoruz. Ve arkadaki sözlükte yer alan bilgiler fikir yürüterek de edinebileceğiniz bilgiler değil. Salt bilgi. Bu yüzden kitabı tam anlamıyla anlayabilmek için sözlüğe mutlaka ihtiyaç duyuyorsunuz.
Diğer yorumlarınıza katılmakla beraber; kitabın olumsuz yönlerini kendi eksiklerinizden arındırmanız; buradan tavsiye alacak kişilere daha sağlıklı bir rehberlik yolunu size açacaktır. Nacizane önerim olarak kabul buyurunuz. İyi çalışmalar, keyifli okumalar.

23 Kasım 2013 10:35
Adsız dedi ki...

Biz şu an bulamıyoruz acaba nerden bulabilirim söyler misiniz yardımcı olur musunuz

15 Mart 2014 14:11
Unknown dedi ki...

Kitabı uzun süredir rafımda tutuyordum, okuyacak cesaretim yoktu ama bu yazılanlardan sonra merakım arttı ve okumaya başladım. Sonuç olarak kitap muhteşem gidiyor.

30 Temmuz 2015 16:45
Adsız dedi ki...

kitap seri mi acaba?

26 Haziran 2017 22:38
enderian dedi ki...

Niye kimse aslı Almanca olan bir kitabın İngilizce baskısından çevrildiği için şikayetçi olmaz anlamış değilim.

16 Kasım 2020 17:55

Yorum Gönder

Bir katkıya 'HAYIR' demeyiz... :)