Baş Kitabımız

Baş Kitabımız

Dostlarımız

Dostlarımız

Kütüphanemiz

Kütüphanemiz

Kitaplarımız

Kitaplarımız

OKU AMA NEYİ

Cuma, Ekim 14, 2011

Bir iki hafta önce sanırım başlamıştım bu kitabı okumaya, görüldüğü gibi sürükleyici olmadığı için elimde biraz süründü kitap. büyük umutlarla başlamıştım okumaya, ama içindekiler bildiğim bilgileri tekrarlamaya yetti, yeni bilgiler öğrendiğimde oldu tabi onlarıda yabana atmamak lazım ama genel itibariyle benim için okumasamda birşey kaybetmeyeceğim bir kitapmış. Kitabı yazar zaten bölümlerine ayırmış  ilk bölümde hayatın bir anlamı olmalı diyerek yola çıkıp, oku ama neyi sorusuna cevap arıyor, bu sorunun cevabını tanıştığı ilim ehli bir insanla hoş sohbetler yaparak öğreniyor, 2, bölüm'de kitap başka bir yere gidiyor yazar dedesiyle ve büyükannesi ile olan ilişkisini,eşiyle tanışmasını vs konuları anlatıyor. 3, bölümde yazar arkadaş toplantısında bulunan ve  inanmayan bir profesör ve eşinin inanmamak için sordukları sorulara islam ve tasavvuf üzerinden cevaplar veriyor. 4, bölümde yüksek mevkide ( banka müdürü, fizik profesörü, doçent üni.öğretim üyesi, holding genel koordi.doktor ana bilim dalı prof.)bulunan arkadaşları ile toplanıp big bang konusunu işliyorlar. Big Bang olayını birçoğumuz biliyoruz ama benim için eksik bilgilerimi gidermek açısından iyi oldu 5. bölümde yine ilim ehli hocası ile yaptığı sohbetleri anlatıyor.   
6, bölümde yine yüksek mevkideki arkadaşlarına tasavvuf ve islamı anlatıyor.  
kitabın en çok sevdiğim bölümü ilim ehli hocası ile yaptığı sohbetler, daha doğrusu o kişinin yazara anlattıkları. Ve birde bu sohbetler sırasında geçen bir şiir varki, ahmet hamdi tanpınarın bu şiiri kırk yıl okusam bu şekilde yorumlanacağı aklıma gelmezdi diyecek insanlar arasındayım. ağzım bir karış açık şekilde okudum yorumunu.
birçok bilgiyi bir arada bulabileceğiniz bir kitap tasavvuf ve fiziğe merakı olanlar sağda solda gezinmeden alsın bu kitabı okusun ikisi bir arada var.

Şiirin ilk dörtlüğünü yazmadan edemeyeceğim ; 

"Ne içindeyim zamanın
ne de büsbütün dışında
yekpare geniş bir anın
parçalanmaz akışında"

Ahmet Hamdi Tanpınar

5 Kelam Edilmiş...:

Arsızkedi dedi ki...

bu yazarı Saba Tümer'in CNN deki yayınına çağırdığında tanımıştım.Daha önce başka kitabını okudunuz mu bilmiyorum ,eğer bu ilk kitabıysa okuduğunuz,yanlış değil elbette ama isabetli bir kitaptan başlamamışsınız.
Ben hiçbirşey bilmiyorum dedirten,sürekli hayrete düşüren bir kitabı varsa o da "ol dedi oldu"dur.2 kitaptan oluşur. 2.sini okumasanızda 1.sini muhakkak okumalısınız,KURAN-I KERİM'in içinde fizik biliminin en ince detayının yer alması ve şahsım adına zilyon kere okusam o manayı asla çıkaramayacağım bilgilerle doludur.Kitabı okurken "duruuun biz bir hiçiz,bu yaşam telaşı fazla" diyesim geldi birçok kez.
"ol dedi oldu" da fizik terimi biraz fazla ama, bu yormuyor insanı,gerçekten çok isterim okumanızı.saygılar...

14 Ekim 2011 10:58
Unknown dedi ki...

arsızkedi, kuantum fiziği ve ilimle ilgili kitapları genelde haluk nurbaki hocadan okuyordum, taşkın tunayı ilk okuyuşum evet, tavsiyeniz için teşekkür ederim ol dedi oldu kitabını sıraya alacağım.

14 Ekim 2011 11:13
FFatiHH dedi ki...

Bunu okumuştum "Bir x Bir" i de. Şimdi de elimde "Ol dedi Oldu" var. Taşkın Tuna büyük adam.

14 Ekim 2011 15:37
Doctor Blue Balloon dedi ki...

Bu kitabı okuyalı çok oldu. Sadece orta kısımlar biraz sıkıcı gelmişti ama sona doğru zamanın göreceliği meselelerine girince gerçekten zevk almıştım. Sınav döneminde ders çalışırken (arkadaşlar)- ben kitap okuyordum tabi :P- evde garip garip tepkilerle arkadaşları ani sıçrayışlara da sevk eden bendim evet itiraf ediyorum :P :) Velhasıl bence Taşkın Tuna'nın kalemi hoştur :)

14 Ekim 2011 15:55
Adsız dedi ki...

oku ama neyi kanaatimce mutlaka okunması gereken kıtaplardan. kitabın roman havasında yazılmasıda olaya ayrı bir renk katmış. aslında tum bunlar taşkın tuna'nın kendı arastırmaları ve bilgileri. adı gecen sahıslar hayal urunu. fakat cok hos olmuş. ol dedı oldu 1 ve 2 yıde okudum. onlarda muthıs kıtaplardı. dev yıldızlardan kuaklara , ışık hızı minumum hızı olan takyonlara kadar cok ılgınc ve uyku kaçıran bilgilerle dolu. Allah boyle adamları hayatımızdan eksik etmesin.

5 Kasım 2012 19:41

Yorum Gönder

Bir katkıya 'HAYIR' demeyiz... :)