Baş Kitabımız

Baş Kitabımız

Dostlarımız

Dostlarımız

Kütüphanemiz

Kütüphanemiz

Kitaplarımız

Kitaplarımız

Bozkır Aydınlığında Aşk - Adnan Binyazar

Cuma, Aralık 02, 2011

Son zamanlarda ne kadar da şanslıyım. Muhteşem kitaplara denk geliyorum. Söylemeden geçemeyeceğim,, bu kitabı da Can Yayınları'nın yarışmasından kazanmıştım. :)

Adnan Binyazar'ın kalemini çok sevdim. O, kelimelerle dans ederken ben adeta kendimden geçtim. Her bir öykünün tadı ayrıydı. Ve hepsinin tadı damağımda kaldı.

Bu kitapla birlikte bir şeyi farkettim. Kadın gözüyle erkeğe duyulan aşkı okumaktansa, erkek gözüyle kadına duyulan aşkı okumak bana çok daha etkileyici geliyor. Adnan Binyazar beni bu konuda fazlasıyla doyurdu. Hele ''Yol Özlemleri'' adlı öykü. Bu kadar mı güzel ifade edilir? Sayfalar arasında Cahit Sıtkı Tarancı'dan, Edgar Allan Poe'dan alıntılara rastladım.Bu alıntılar cümlenin içerisine çok güzel yedirilmişti.

Kalem elimde durmadan çizdim. Evde sevdiğim kitap cümlelerini yazıp yapıştırdığım bir yer var . Oraya bu kitapta ki cümleleri eklemek için sabırsızlanıyorum.

''Ben Türk yazarları okumam'' diyen bir kesim var ya hani. Bu sözüm size; çok şey kaçırıyorsunuz haberiniz olsun!

Çizdiğim cümleleri eleyerek paylaşacağım çünkü çok fazla :)

''Er geç sonu olacak ayakta kalışımızın, yiyip içişimizin, hazlara erişimizin, sevgilere doyamayışımızın...Camı is tutmuş bir petrol lambasının kısılmasına benzer bir yavaşlıkla da varılabilir son'a, kulağında cehennem çanları duyarak da; onu bilecek tek kişi, ruhunu teslim eden olacak.'' (sayfa 46)


Mutluluk, gelimi gidimi tez bir konuktur; acı ise gittiği yere postu seren yüzsüzün teki... (sayfa52)


Koyun, nasıl doyana kadar memelerini kuzularının ağzından çekmiyorsa, yazar da kağıt istedikçe sözcükle beslemelidir yazdığını. (sayfa 63)


Kitaplar olmasa belki de varlığımızın bilincinde bile olamayacaktık. Edebiyat, sanat her an üreyen etkinlikler olgusudur. Onlarda ''son'' yoktur. (sayfa 66)

Arka Kapak: 
"Ayrılış Saati Yaklaştıkça Yüzü Solgunlaşıyor, Serçelerin Ürkekliği Ona Geçiyordu. Az Konuşuyor, Ben De Dalıp Gidiyordum. Akşama Doğru Yüzündeki Hafif Makyaj Da Etkisini Yitirince, Artık O Belli Yaşlara Gelmiş Bir Kadın Değildi, Sekiz On Yaşlarında, Saçı Kurdeleli Bir Okul Çocuğuydu. Çirkin Çıkmış Diye Sıkıca Tuttuğu Küçüklük Fotoğrafını Çantasının Diplerinde Bir Yere Sıkıştırdı. Oysa En Çok Onu Görmek İsterdim, Acıları Yaşamadan Önceki Saf Halini..."

Okurlarımızın Severek Okuduğu Kitapların Yazarı Adnan Binyazar'dan Yeni Öyküler... Bozkır Aydınlığında Aşk, Binyazar'ın Yedi Yeni Öyküsünü Bir Araya Getiriyor. Insanın Tüm Yönleriyle, Dupduru Bir Türkçeyle Anlatıldığı Öyküler Bunlar. Aşkın, Yalnızlığın, Yoksulluğun Yarattığı Hüznün, Çocukluğun, Yaşlılığın İnsanca Duygularının Anlatıldığı Öyküler... Adnan Binyazar, Yazdıklarıyla Edebiyatımızda Unutulmaz İzler Bırakmaya Devam Ediyor.

3 Kelam Edilmiş...:

Lütfi Mutluer dedi ki...

Anladığım kadarıyla kitap öykülerden oluşuyor. Peki kaç öykü var içerisinde?

2 Aralık 2011 22:33
Adsız dedi ki...

yanlış hatırlamıyorsam 6 öykü.

3 Aralık 2011 08:59
Lütfi Mutluer dedi ki...

O kadar çok sırada bekleyen kitap varki, onu mu bunu mu okuyayım derken hiçbirini okuyamıyorum... :(

3 Aralık 2011 12:43

Yorum Gönder

Bir katkıya 'HAYIR' demeyiz... :)