Baş Kitabımız

Baş Kitabımız

Dostlarımız

Dostlarımız

Kütüphanemiz

Kütüphanemiz

Kitaplarımız

Kitaplarımız

Hikayeler - KAFKA

Cuma, Ağustos 12, 2011


Bir yazarı ilk defa okurken seçeceğimiz kitabın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulunmaktayım. Daha önce Değişim'i okumuş, hiçbir şey anlamamıştım. Keşke ilk önce Hikayeler'i okusaymışım. Böylece Kafka'yı daha iyi anlayabilirdim.


Kitapta Kafka'nın baskıya verdiği bütün kitaplar ve dergi ve gazetelerde yayımlanan birkaç yazısı bulunuyor.


Hikayeler'in ilk sayfasından son sayfasına kadar bambaşka bir alemdeydim. Kafka'nın arkadaşı Max Brod'la birlikte kaleme aldıkları ''Richard ve Samuel'' adlı romanın tadı damağımda kalan bir bölümü ve Gözlem adlı bölümdeki ayrıntılı anlatımlar muhteşemdi. Çok çok çok içime işledi bu kitap. İyi ki almışım.


Dedem şöyle derdi hep: '' Hatay, şaşılacak kadar kısadır. Şimdi belleğimi yokluyorum da, örneğin bir gencin ata atlayarak, mutsuz rastlantılar bir yana, mutlu bir akış izleyecek normal bir yaşam süresinin bile böyle bir şey için yetmeyeceğinden korkmaksızın, en yakın köye gitmeye nasıl karar verebildiğini anlamıyorum.'' (sayfa 93)


Hikayeler'i herkese tavsiye ediyorum, kitaplığımda böyle güzel bir eser olacağı için çok mutluyum diyorum ve susuyorum.


Bir dakika bir dakika ''evlenince görücem ben seni bakalım kitap okumaya vaktim kalıcak mı?'' diyenlere bir çift lafım var.


Okuyorum işte naaaaaabeeeerrr ? hhahahahaa :)


Tamam şimdi sustum :)


Arka Kapak:
Cem Yayınevi, çağımızın büyük yazarlarından Kafka'nın bütün eserlerini, Kamurân Şipal'in Türkçesiyle yayınlamaktadır. Bütün Eserler'de yazarın öyküleri (Bir Savaşın Tasviri, Hikayeler, Değişim, Taşrada Düğün Hazırlıkları), romanları (Dava, Şato, Kayıp / Amerika), mektup ve günlükleri (Ottla'ya ve Ailesine Mektuplar, Babama Mektup, Günlükler) ve Kafka'nın yaşamı ve sanatına ilişkin kaynak kitaplar (Kafka'da İnanç ve Umutsuzluk, Öbür Dava, Kafka ile Söyleşiler, Yaşam Öyküsü) bulunmaktadır. 


Hikayeler'in bu basımı Kafka'nın arkadaşı Max Brod'un hazırladığı Bütün Eserler'deki metin temel alınarak çevrilmiştir.

1 Kelam Edilmiş...:

Adsız dedi ki...

Although I've since switched from a Canon consumer camera to a Nikon prosumer camera (the D300), I still use the Nikon version of the same lenses. If not, can not be any tech backup for you will be able to achieve. It will come with a remote handle and a projection stand for your convenience.

my blog d7100

5 Mayıs 2013 13:06

Yorum Gönder

Bir katkıya 'HAYIR' demeyiz... :)