Baş Kitabımız

Baş Kitabımız

Dostlarımız

Dostlarımız

Kütüphanemiz

Kütüphanemiz

Kitaplarımız

Kitaplarımız

tanrı sana küsmedi...

Cuma, Ağustos 05, 2011

senai demirci, yusuf özkan özburun'un birlikte yazdıkları, 137 sayfalık ince bir kitap.allah c.c ile sanki iletişimimizi koparmışız gibi hissettiğimiz zamanlarda, yalnız, terk edilmiş, tabiri caizse dibine vurduğumuz zamanlarda, el açıp rabbim diye yalvarırız o an hatırlarız ya rabbimizi, bu kitap ise rabbimizin her an bizimle olduğunu, bize ne kadar değer verdiğini, önemsediğini 40 ayrı başlık ile senai demircinin yazılarına da yansıyan sakinliği ile anlatan bir kitap.
itiraf edeyim bu kitap yaklaşık 20 gündür elimde 106. sayfaya ancak gelebildim, çoğu bildiğimiz ama fark edemediğimiz yada görmezden geldiğimiz şeyleri yazıyor. Kitaptan bazı başlıklar şu şekilde;
  • tanrı bu dünyaya razı olmana razı olmaz
  • tanrı hep suçluluk duygusu ile yaşamanı istemez
  • tanrı seni yüz üstü bırakmaz
  • tanrı seni yalnız bırakmaz
  • tanrı senden umud kesmes
  • tanrı seni sıradan görmez.
Kitapta beni rahatsız eden tek nokta sürekli tanrı kelimesinin geçmesi,  ona hala anlam vermiş değilim. Okunabilir bir kitap. Fiyatı 7,5 tl bu arada :) İyi okumalar

5 Kelam Edilmiş...:

Ra55 dedi ki...

Merhabalar,

Bence "Tanrı" İslam Dini'nin dışındaki diğer tüm dinlerin uydurdukları yaratıcılarına verdikleri isimdir. "Tanrı" kelimesi asla "Allah"ı çağrıştıramaz ve Allah'ın yerini tutamaz! Rahatsız olmakta da (bir müslüman olarak) haklısınız. Ama bu kitap İslam Dini'nin dışındaki bir inanışı anlatıyorsa, o zaman olay değişir.

Kitap hakkında verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Daha önce de bu sayfanızı ziyaret etmiştim. Kitaplar hakkında bilgi veren bu güzel sayfayı oluşturup yönettiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.

Selam ve dualarımla en Güzel'e emanet olun.

5 Ağustos 2011 10:36
Unknown dedi ki...

yaz blogcu merhaba, sayfayı beğenmenize memnun oldum umarım faydasını görürsünüz, yalnız sayfa bana ait değil sağolsun arkadaşlar kitap tanıtımları için üye yaptılar beni de, ve aleykum selam sizde allah emanet olun, hayırlı ramazanlar.

5 Ağustos 2011 19:22
aslı dedi ki...

kitabın adı oldukça şaşırttı.. hele ki yazarı senai demirci olunca... meraktan alıcam sanırım :)
kitap degerlendirmeleriniz ve blogunuzdaki emegınıze yüreğinize tesekkurler ... dua ile

8 Ağustos 2011 14:26
Ns dedi ki...

asliii'ye katılmakla birlikte, senai demircisiz düşününce agnostik mistik şeylerden bahseden intiba uyandırdı. Ne bilim tanrı bizim ellere yabancıdır.

Blog güzelmiş kitap üstüne güzel blog bulmak zor. elinize sağlık.

19 Ağustos 2011 21:52
Şirince Tatlar dedi ki...

ben bu kitabı 1buçuk yıl önce okumuştum ve hediye de ettim..okuyan herkes çok etkileniyor..muhteşem bir anlatım..Allaha ne kadar yakın olduğumuzu O nun bizi heran duyabileceğini bir kez daha anlıyorusunuz..ben çok beğendim zaten senai demirci hocamı severek takip ediyorum..Senai hocamdan bir kitap da ben tavsiye ediyorum "Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu"..evli,nişanlı,sözlü çiftlerin mutlaka okuması gereken bir kitap..bu arada blogunuzda çok hoş olmuş..izleyeceğim, sizide kendi bloguma bekliyorum:))))

28 Ağustos 2011 21:16

Yorum Gönder

Bir katkıya 'HAYIR' demeyiz... :)